Ciorba/Borsul de urzici este un preparat pe care trebuie neaparat sa-l incluzi in alimentatie, inca de la inceputul primaverii. Iese sanatoasa si o poti servi si in postul Pastelui, atat timp cat nu o servesti dreasa cu ou, cu ou fiert sau cu smantana alaturi!

Ingrediente:

15-20 de gramajoare de urzici
1 legatura de ceapa verde
1 ceapa veche
2 morcovi mici
1 pastarnac
1 telina mica
2 catei de usturoi
2 cartofi sau o canita de orez
1 litru de bors de putina
1 ou
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine, se adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze, se adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
Spalati bine urzicile, si taie-le in bucati mari, se pune la calit cu putin ulei, adauga usturoiul taiat marunt, lasa urzicile cat lasa putin suc, adauga sare, piper.
Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert, adauga borsul in prealabil si putina sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Se drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie